День Памяті Небесної Сотні

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України – від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.

У Немирівському ліцеї відбулися заходи з метою вшанування героїв Небесної Сотні, виховання поваги до Батьківщини, виховання патріотичної свідомості та виховання учнів у національно – патріотичному дусі.

“Люби Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя”…. В 1 класі була проведена виховна година на тему “Небесна Сотня. Герої не вмирають”, на якій діти дізналися про українців, яких об’єднало бажання жити у вільній країні і яким потім довелось вимагати право жити. Запалили свічку і створили вінок пам’яті “Небесної Сотні”

Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі.
Саме такими словами розпочались виховні години у 2 та 4 класах ” Герої не вмирають…”, « Герої Небесної Сотні».

Також у 5 класі було проведено урок мужності “Гідності хай промінь не згасає”, годину пам’яті у 7 класі “Герої не вмирають!”, десятикласники взяли участь у годині спілкування ,,Стоїть Майдан братів- плече в плече.”, а учні 11 класу провели інформаційний захід «Герої не вмирають…Просто йдуть..», згадавши ще раз мільйони українців, які віддали свої життя за власну націю і державу. Захисників нашої Батьківщини, які поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.